Canesten a oči

Dobrý den, pokud se mi trochu krému Canesten dostane do očí (protření očí) a oči následně nevypláchnu, jde o nějaký problém?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, právě ono vypláchnutí je dostatečnou prevencí před jakýmkoli problémem. Takže pokud oko nebolí a nepálí, není nutná kontrola očního lékaře a nemáte se čeho bát. V nejhorším případě dojde k narušení vrchní vrstvy rohovky (tzv. erose) či poleptání spojivek. Nicméně šance, že k tomu dojde je opravdu hodně nízká.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: