Carbosorb a antikoncepce

Dobrý den, jak jsem tu asi včera psala, že jsem měla problémy s průjmem a tak jsem si nasadila endiaron a dietu, endiaron mi bohužel nezabral a tak jsem použila živočisné uhlí. Dnes, tedy v pondělí jsem měla už 2 prášky živočišného uhlí, poslední styk jsem měla v sobotu, mezitím jsem užívala pravidelně antikoncepci, řidší stolice se dostavila vždy až ráno, průjem byl tedy až po několika hodinách, přesto bych se chtěla zeptat, hodlám použít pro jistotu ještě jinou antikoncepční metodu, zajímá mě ovšem, zda nevadí, že už jsem pohlavní styk v sobotu měla a stále užívala HA a nyní jsem endiaron vyměnila za CARBOSORB. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Tento lék snižuje účinky antikoncepčních přípravků užívaných ústy a proto je třeba, aby se ženy v období užívání přípravku CARBOSORB pojistily i jinou formou antikoncepce. až do konce tohoto cyklu raději používejte ještě kondom. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: