Carcinom prostaty

Prosím o informaci: > V roce 2001 jsem podstoupil totální odstranění prostaty v důsledku zjištění rakoviny.Nález byl bez metastáz.Po operaci byly hodnoty PSA nulové.V r.2006 se začala hodnota PSA zvyšovat a v r.2009 byla 3,8.Byla mi nasazena léčba lékem CASODEX 150mg.V březnu 2010 jsem na radu lékaře podstoupil odstranění varlat a změněna léčba na lék Glanuta 150 mg.Po této operaci byla hodnota PSA 2,6.Během doby od první operace jsem musel byl třikrát na operaci močové trubice-uzvírala se jizvou po operaci.Poslední operace močové trubice byla v říjnu 2010 a při tom byla zjištěna hodnota PSA 5,6. Letos 10.ledna byl proveden kontrolní odběr krve a hodnota PSA je 10. > Prosím o sdělení zda jakým způsobem lze zjistit případné ložisko nádoru.Pro informaci uvádím ,že je mi 72 let a můj lékař nedoporučuje léčbu chemoterapií ani ozařováním.Předem děkuji za informace.Pro informaci uvádím,že výsledky biopsie po operacích močové trubice byly negativní.

Odpověď odborníka:

Pokud se i při nálezu metastáz nebude nasazovat léčba, je asi zbytečné, aby se další podrobná vyšetření prováděla. Ke zjištění metastáz by bylo třeba provést scintigrafii skeletu a CT či MR pánve.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: