Častá antibiotika

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,mám zlatého stafylokoka v močovém měchýři (již absolvuji 2léčebný proces).. Zjistili mi ho v září. Od července do teď jsem měla již 11antibiotika nebyly pokaždé na záněty močových cest,ale jednou to byl zánět dutin,potom angína,trhání zubů a podobně. Už jsem "přeantibiotikována" a přijde mi že od té doby co mi začalo tohle období plné antibiotik jsem přibrala(dohromady9kilo).. Nikdy jsem neněla problém s váhou. Jsem 3měsíce po operaci kolene,ale pohybu mám dost a dost. Nejsem ten typ co by se přejídal nebo se válel doma. Bohužel už nevím co by mi mohlo pomoct na imunitu a na to,abych tolik nepřibírala. Jinak mám lehkou srdecni vadu a hodně alergií co se týce ovoce,a pak normalni pylove travy atd..ale rada si zajdu zabehat nebo inline brusle atd.. Alergie a srdce me nijak neomezuje.. Je něco co by mi tolik neublížilo a bylo by to efektivní abycj nebyla tak casto na atnb? Předem děkuji za odpoveď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží aby každá antibiotika byla řádně indikovaná dle kultivací a citlivosti, abyste je neužívala zbytečně. Vzhledem k tomu, že jste brala 11x ATB doplnila bych imunologické vyšetření dle výsledků by byla vhodná imunomodulační léčba. Zatím pravidelěn užívejte probiotika ev. v kombinaci s Colostrem.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: