Častá balanitida doplňující dotaz

Vážená paní doktorko, mám k předchozímu dotazu ještě doplňující otázku. S balanitidou bych asi k ošetřující lékařce nakonec dojít dokázal, ale toto radši anonymně. Jsem teď už přes 2 roky bez partnerky, takže sexuální napětí řeším masturbací. Zjistil jsem, že po masturbaci mívám podrážděnou předkožku a žalud, navíc po jejím stažením je cítit nepříjemný zápach (Canesten jsem zkoušel). Pokud jsem pár dní v klidu, tak to podráždění se zmenší, i když nemusí zmizet hned. Někdy ale i zánětu dojde i bez předchozí masturbace. Úplně vysadit masturbaci nezvládnu, jsem schopen vydržet pár dní, občas prostě musím. Asi shrnu předchozí i doplňující dotaz: 1pomůže mít předkožku trvale vzadu, aby její sekret nezpůsoboval zánět a kůžička sama osychala? 2. Pomůže, když bych dokázal výrazně omezit masturbaci, např. jednou týdně, protože vůbec přestat bych nevydržel.

Odpověď odborníka:

Bohužel anonymní vyšetření u dermatologa neexistuje
1. přetažení předkožky je možné řešení úlevové ale ne trvalé, ale pokud máte tyto potíže, nejspíše se za nimi skrývá infekce, a lékaře potřebujete
2. masturbace nemá vliv na vznik onemocnění
s pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: