Casta bolest zaludku po jidle, prujem

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně žaludku. Asi před rokem a půl mě začal bolet žaludek, tak jsem si udělala kolečko po doktorech (sono, krev, gastroskopie) vše v pořádku. Bolest cca po měsíci odezněla a byl rok klid. Bolest jsem vypozorovala, že přicházela po tučném jídle, tak jsem držela chvíli nějakou žlučníkovou dietu. Po roce mě opět začalo bolet v oblasti žaludku. Tak jsem vždy chvíli držela dietu a bolest max do týdne přešla. Teď se mi ale bolest projevuje častěji...jeden den něco sním a druhý mě začne bolet břicho a třetí je to třeba zase ok, ale čtvrtý den mě zase bolí. Nejím nic tučného. Asi před 2 lety mi byla zjištěna intolerance kravské bílkoviny. Protože jsem nevypozorovala, že by mi mléčné výrobky nějak vadily vysadila jsem pouze mléko, které mi, pravda, nedělalo úpně dobře. Sýry a jogurty jsem jedla nadále. Jenže teď jak mě ten žaludek často bolí, vysadila sem i sýry a jogurty. Zašla jsem si opět na sono a krev (v pořádku) a chytám se ještě na gastroskopii. Bolest je taková mírná, občas tlačení v levém podžebří. Nezvracím. Stolice pravidelná, ale poslední dobou měkká až průjmovitá v malém množství. Občas je na ní cosi bílého jako sliz nebo tuk. Je mi 28 let a vážím kolem 60kg. Děsně mě tento stav stresuje, protože se bojím aby nešlo o něco vážného. Bojím se cokoliv sníst i když chuť k jídlu by byla. Děkuji za jakoukoli radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nelze vyloučit, že vaše intolerance kravského mléka nebude mít další spojitost s dalšími onemocněními zažívacího traktu. Teď mám na mysli například tzv. idiopatické záněty střeva(Crohnova choroba, Ulcerózní kolitida). Diagnostika těchto onemocnění patří do rukou gastroenterologické amb., Tedy doporučuji znovu ambulanci navštívit. Jsou i další onemocnění střeva, která jsou diagnostikovatelná i pouze z odběru krve, né vždy se musí přistoupit ke kolonoskopickému vyšetření střeva.

MUDr. Lenka Rychlovská
MUDr. Lenka Rychlovská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Svitavy

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Uzlina
Články: Uzlina
Mízní uzliny, také...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: