Častá nemocnost

Dobrý den, prosím o radu. Mám tři syny, 8 let, 5 let a 2 roky, starší kluci pomalu nejsou moc nemocný, běžné nachlazení 2krát do roka, ale za to ten malý je tak 5 dní bez potíží a jinak pořád nemocný, již asi 5 krát laringitida, naposledy v listopadu a nyní zas, rýma a kašel pomalu neustále. Doktorka mi řiká, že je to normální u dětí, ale moc se mi to nelíbí. V prosinci jsem chtěla udělat u malého výtěry a měl nějaký bacil, název nevím, přeléčila ho ATB Duomox. Nyní po dobrání měl během měsíce 2krát rýmu + kašel. Když byl opět bez potíží, v pondělí ho očkovala dr Priorix a ve čtvrtek opět laringitida a dnes v sobotu jsme byli na pohotovosti, měl vysoké horečky 39 a nechce jíst, ošklivý kašel, sem tam odkašle, ale jinam bolavý, drhnoucí. Po prohlídce poslechově čistý. No a opět mu nasadili ATB, řikala jsem, že je měl nedavno, je to měsíc a opět ATB a zdůvodnili mi to tím, že je nyní u nás veliký výskyt zápalu plic, tak raději mu dala ATB. Vůbec nevím, co dělat, zda postupy jsou správné a v případě potíží u malého, jestli nemám sama od sebe jít na alergologii nebo na imunologii, přeci nebudu pořád vše léčit ATB, myslím, že je má tak 4krát do roka a to se my vůbec nelíbí. Prosím odpovězte, budu moc ráda.

Odpověď odborníka:

V případě Vašeho syna jednoznačně doporučuji alergologické vyšetření, opakované laryngitidy jsou jasnou indikací.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: