Častá nemocnost

Dobrý den mám 5 letého syna s atopickým ekzemém a alergií na pyly stromů a trav.Nyní však je malej často nemocný před Vánocemi dvakrát marodil s kašlem a rýmou.Po novém roce šel do školky byl tam týden a měl zase angínu,po té angíně šel na 2 dny do školky a znova má rýmu a kašel.Můžete mi poradit co s tím.Děkuji vám předem za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, domluvila bych se s Vaším alergolgogem zda-li by nebylo možné přiat nějký bakteriální lysát - imunomodulační prostředek k posílení slizniční imunity, můžete přidat i probiotika. Dlouhodobě by měl syn užívat antihistaminika.Doplnit by se mělo i ORL vyšetření, zda-li zdorjem infekce nemůže být například zvětšená nosní mandle. Důležitá je i dostatečná rekonvalesce po infektech, opravdu dávat dítě do školky, když je již zcela zdravé.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: