Častá nemocnost kojence s podáním atb

Vážená paní doktorko, ráda bych slyšela Váš názor eventuelně radu a postup v případě nemocnosti mého syna. Mám chlapečka - je mu čtyři a půl měsíce. Je z dvojčat. Porod proběhl bez problémů sekcí v 38 týdnu. Obě děti byli ok. Mladší je však v podstatě od počátku tohoto roku nemocný. Začal bronchitidou, dostal atb a sirup na kašel. Léčba byla ukončena. Po 14 dnech dostal znovu teploty a podle rentgenu mu byl diagnostiková zápal plic. Byl v nemocnici - léčen atb, inhalacemi a spreji podporující lepší dýchání. Do tří dnů po propuštění jako uzdraveného dostal znovu vysoké teploty přes 38. Na pohotovosti mu byl diagnostikován zánět hltanu a dána antibiotika - již třetí ve velmi krátké době. Antibiotika dobral a opět do tří dnů nastoupila horečka - tentokráte však už dosahující 40. Vzhledem k tomu, že mimo vysoké teploty nevykazoval známku nemoci byla mu udělána vyšetření krve a moči a zjištěn zánět močových cest. Teď je v nemocnici a opět jsou mu podávána antibiotika. Přesto, že jsem se snažila léčbu atb doplnit laktobacily tak se bojím o jeho imunitu vzhledem k častému podávání antibiotik. Je v tomto případě nějaké řešení? Co bych měla dělat? Eventuelně požadovat na lékaři? Děkuji mnohokrát, s pozdravem Eva Brunerová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě bych při tak časté enmocnosti doporučovala doplnit imunologické a alergologické vyšetření u syna.. Lactobocily nebo Colostrum jsou dobré doplňky pro posílení slizniční imunity, jiné preparáty na posílení imunity bych volila dle imunologického nálezu.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: