Časta stolice

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o nåzor,jelikož jsem už opravdu zoufalá, od 16 let jsem začala trpět na častou ranní stolici,vždy když jsem měla někam jet,po několika letech jsem s tím byla u psychiatra,který mi řekl že je to normální a dal mi antidepresiva,tou dobou jsem to měla hlavně ráno při cestovaní časem i kdyz jsem měla jít do práce,nebo nakoupit,prostě kamkoli mimo domov . Problémy byli i přes antidepresiva . Obvodní lékař mě v roce 2010 zaslal na kolonoskopii . Vše bylo v pořádku,byl mi tedy diagnostikován dráždivý tračník , léky mi nebyli nasazeny žádné . Úzkosti ve mne stále rostli,jelikož jsem musela normálně fungovat,což mi nešlo z důvodů opravdu velkých střevních potíží . No nějak jsem to dožila do dneška,nicméně zhruba před třičtvrtě rokem se mé problémy natolik zhoršily,že už nemohu žít takto dål a u lékařů jsem jen přehazována na další a další specialisty a to bez výsledku . Každý den,zhruba 30min-hodinu po tom co vstanu na mě přijde stolice,prvních pár "bobků" je normální konzistence,první stolice proběhne bez obtíží . Ale po dalších cca 20min musím jít znovu a to už ze mě jde jen taková kaše , stolice je bez ustání,na záchodĕ strávím třeba 20min. A pak se to celý den opakuje,mám neustålou potřebu chodit na zåchod,pokaždé,ze mě jde tato neforemná hmota,někdy je hladkà,jindy jak kdyby v ní byl písek . Byla jsem znovu na kolonoskopii,závěr opět dráždivý tračník ,nasazeny na zkousku léky,bez výsledku,jen mi po nich začalo téci mléko z prsou,nasazeny jiné léky,druhý den alergickå reakce,vysazeno. Pak vyšetření na gastru,gastroskopie s biopsií v pořådku,alergie na lepek není,na mléko také ne . Potíže nepřestávají,každý den to samé,k večeru když už ze mě ani nemá co jít kadím průhledný hlen . Nasazen duspatalin retard,také bez výsledku . Poslali mě na psychiatrii,kde mi nasadili jiné silnější léky,po kterých pořád spím . Ale na střeva vliv nemají . Koupila jsem si domácí test na intoleranci potravin,food detective . Výsledky jen opravdu lehounké,téměř neviditelné zbarvení pár potravin , pšenice,luštěniny,vajíčka,kvasnice,ořechy . Nic z toho moc nejím . Teď už dva měsíce bez lepku a bez všech potravin co vyšli "pozitivně" byli opravdu skoro neviditelne pozitivní ,v testu psali,že pokud jsou jen velmi lehce zbarvené nejedná se o pozitivní výsledek . Vidím malinkou změnu,stolice ke pár dní bobkovitá,tvrdé bobky,uvnitř jakoby vysušené . A dnes i pres dodržování všeho opět bahnovitå stoloce . Už nevím co måm dělat,nemohu ani vyjít před barák . Je mi 25 a pořåd sedím jen na záchodě,stolice nebolí,ale když už jdete po 15,bolí konečník . Invalidní důchod mi zamítli . Léčbu uzavřeli s tím,že jde o funkční problém . Jå už nevím co dál,zhubla jsem 14kg za půl roku,skoro nejím a stejně jsem celé dny na záchodě . Napadá Vås něco,cokoli co by to ještě mohlo být ? Nemám už ani peníze,podpora skončila,do nové práce nemohu,protože kvůli střevním potížím nedojdu ani na pohovor. Lidi kolem mě strácím,protože ani nikam nemohu . Psych. Problémy mám spíše z těch střev,než že by střeva byla kvúli psychice . Jsem už vážně na pokraji sil v mých 25letech . Prosím poraďte,děkuji

Odpověď odborníka:

Doporučuji vyhledat lékaře se zaměřením na psychosomatickou medicínu. Na internetu nebo přes praktického lékaře si najděte psychosomatickou ambulanci nejblíže k Vám ev. v Praze je Psychosomatická klinika a určitě se objednejte. Dle popisu se asi opravdu jedná o dráždivý tračník a je třeba nalézt příčinu Vašich obtíží. Věřím, že pokud najdete šikovného terapeuta Vaše obtíže se zmírní a po čase i vymizí. Neztrácejte naději.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: