Častá stolice u kojence

Dobrý den,ráda bych se zeptala na to jestli mám něco hledat v tom, když můj 7. měsíční syn má stále hodně častou stolici, obvykle tak 5x denně - stále ho kojím, ted začínáme s příkrmy, ale zatím téměř nic nesní, ani kašičky na noc ještě nedávám, protože v noci spí dobře. Jinak je spokojený a zdravý, jenom se mi to zdá dost neobvyklé - co myslíte? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Je potřeba vzít v potaz také to, zda chlapeček prospívá na hmotnosti a zda nemá jeho stolice neobvyklou barvu nebo zda v ní nenacházíte patologickou příměs, např. krev či větší množství hlenu. V takových případech se obraťte na svého pediatra, jinak není častější stolice u kojence neobvyklá.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: