Časté angíny

Dobrý den, již několik let mám problémy s častou angínou (nebo virozy). Několikrát jsem byl na imuno + ORL, nikdy však s konkrétním řešením (imuno předepsalo něco na zvýšení imunity). Loni se problém trochu zlepšil (nastolil jsem změnu v životním stylu, sauna sport + podpora imunity - echynacea apod.. Nyní od ledna mám zhruba již opět 5 angínu. Dnes jsem byl u svého obvodního lékaře, který nic v krku neviděl, změřil mi CRP a hodnota byla < 2. Bolest není ale při polykání jako při angíně ale spíše pod jazykem, bradou. Proto mi doporučil opět vyšetření na ORL + Imuno. Mé obavy jsou, že to dopadne jako minule, jen částečné zlepšení a problém se vrátí. pevně věřím v rozhodnutí svého lékaře, ale raději bych rád znal názor někoho dalšího. Předem velice děkuji za věnování Vašeho času pro zodpovězení dotazu. Přeji příjemný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Bolesti v místech jak je popisujete by se mohly týkat angíny, která postihuje především jazykovou mandli ( čili lymfatickou tkáň v kořeni jazyka ). To by ale viděl spíše odborník na ORL. Další problém může představovat postižení slinných žláz - to opět spadá do oblasti ORL, ale vyšetřit he to potřeba ultrazvukem či CT. Dále by bylo asi vhodné přeci jen udělat komplexní vyšetření ( laboratoř + třeba ultrazvuk ) štítné žlázy. Pokud ani tato vyšetření nic neodhalí, bylo by dobré obrátit se na lékaře - homeopata.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: