Časté chození na záchod při nedostatku tekutin

Dobrý den, mám takový problém. Jsem po zánětu močových cest a i po dlouhé době mívám problémy. Když nemám v sobě dost tekutin začnu okamžitě chodit na záchod co minutu. Jakmile však vypiji dost tekutin vše přejde a na záchod chodím normálně. Celý život jsem nedodržovala pitný režim, Na celý den mi stačila jen sklenička vody, neměla jsem pocit žízně. Proto bych se chtěla zeptat jestli jsem si nemohla nějak poškodit močový měchýř nebo ledviny nepitím. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nedostatečný přísun tekutin může vést k infekcím močového ústrojí , močovým kamenům a z toho pramenícím poškozením.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: