Časté extrasystoly

Je mi 47 let. 6 let chodím jednou ročně na kardiologii s prolapsem mitrální chlopně a kvůli kolísavému tlaku, někdy 100/65,někdy 160/95, samozřejmě v klidu. Poslední 3 roky cítím a mám zachyceno na holtru docela dost extrasystol.Na posledním holtru přd 9 měsíci jsem měla za 24 hodin 680 SVES, 86 KES,8 krát kriplet,14 krát duplet,2 krát salva o 6 komplexech, 1 krát setrvalý běh nepravidelné SV tachykardie o délce 4 minut 38 sekund,respirační arytmie.Lékař mi sdělil,že to je vcelku v pořádku, že jen kdyby mi to dělalo potíže mám přijít a násadí mi betablokátory.V posledních měsících se mi to zhoršilo, ale dalšího holtra mi dát nechce. Mám někdy ES třeba 4 za minutu ,potom 4 minuty klid,zas 2 do minuty, 3 minuty pauza a takto to jde někdy hodinu, někdy půl dne. Je tohle ještě normální nález nebo by se to mělo nějak léčit?.Docela se bojím, cítím se i slabě,občas bolesti za hrudní kosti. Na EKG bez nálezu, echo také kromě prolapsu Mi chlopně v pořádku,krev také.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bylo by vhodné znovu zopakovat Holtera. Pokud máte obtíže bude ke zvážení nasazení betablokátorů. Musíte se poradit se svým ošetřujícím kardiologem nebo zvážit konzultaci u někoho jiného.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: