Časté infekty, alergie, únava

Dobry den, obracim se na Vas s nasledujicim dotazem - Vase rada je v soucasne chvili moje jedina nadeje! Je mi 32 let, od malicka jsem trpela castymi anginami, chripkami, nachlazenim - muj krk byl vzdy mym slabym mistem. V poslednim roce a pul se muj zdravotni stav dramaticky zhorsil. Za posledni rok jsem brala 5x antibiotika (Penbene, Klacid) - vzdy k vuli streptokoku v krku. Muj zdravotni stav se vzdy na par tydnu zlepsil a pak vse zacalo znovu. V poslednim pul roce se ale vse zmenilo - mam jen velmi malo zvysenou teplotu ale za to se u me projevuji priznaky, ktere jsem doposud neznala - bolesti kloubu a zanety (momentalne vubec nemuzu chodit, mam zanet kloubu v noze), bolest hlavy a horkost, unava ... Nejdrive jsem si myslela, ze se jedna o prechodny stav, zacatek nachlazeni, ale po vyteru z krku se znovu zjistil strep. Je mozne, ze jsem si vypestovala odolnost vuci ATB nebo ze se mi strep 'vrazil na klouby'? Je to zacarovany kruh a ja nevim, jak z toho ven. Muj zivot se zmenil, nejsem schopna cvicit, jit ven s kamarady. Jsem ted navic v cizine, kde je pristup k lekari velmi omezen, navic jim neverim. Mela bych take zminit, ze zniceho nic jsem zacala trpet opary. Snazim se zvysovat si imunitu, lekar mi predepsal Imunor - nepomaha. Jim zdrave. Krome tohoto mam take velmi silnou alergii na pyl (v CR jsem se lecila injekcemi, v Britanii nemam sanci ani na kapky), dale prach, roztoce ... Dale mam dyslokovanou L ledvinu (v brichu), ktera pracuje asi jen na 10%. Opravdu nevim, co si pocnout. Muj zivot se k vuli vsem vyse uvedenym priznakum jakoby zastavil a ja ho chci zpet. Moc prosim o radu, jsem zoufala ... Irena Bradbury

Odpověď odborníka:

Dobrý den, časté infekty a opakovaný nález streptokoka může (ale nemusí) ukazovat na poruchu imunity. Jak sama říkáte, odolnost na antibiotika si mikroby získat mohou. Navíc jde ale o to, že ne vždy je nutné zahájit léčbu antibiotiky při nálezu streptokoka, Záleží i na typu streptokoka. Opary svědčí pro sníženou imunitu a bolesti kloubů a další příznaky jsou nespecifické, t.j. mohou mít mnoho příčin. Vy prostě vyžadujete pečlivé (komplexní) vyšetření včetně laboratorních testů event. i další vyšetření dle výsledků. Též vyšetření imunity. Bohužel, bez toho nelze dát žádnou zázračnou radu, ale sama vidíte, že opakované podávání antibiotik nebylo efektní. Zkuste najít například imunologa nebo alergologa event., jiného lékaře, který vám umožní podrobnější vyšetření.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: