Časté močení

Chci se zeptat,zda by se mělo udělat další vyšetření,když se opět vrátilo časté - cca po 2 -3 hodinách nutnost močení v noci? Zánět nemám a myslela jsem si,že to mohlo souviset s mými problémy s vyhřeznutými 2 ploténkami a vybočeným obratlem.Po kaudálním obstřiku se nutnost močení v noci trochu utlumila,ale nyní je to více jak měsíc po zákroku a nutnost nočního močení se navrací. Ráno jsem skrze buzení se 2 - 3x za noc moc nevyspím a tak se chci zeptat,zda by se mělo opět udělat vyšetření zda nejde o zánět?V minulosti jsem slabý zánět měla.Zánět byl přeléčen ATB. Předem děkuji za jakou koliv odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá neznámá, moc děkuji za důvěru. Určení příčiny Vašeho trápení není tak docela jednoduché. Kultivace moči k vyloučení zánětu je určitě jedním ze základních vyšetření. Urolog dokáže podrobněji označit typ Vaší poruchy z hlediska funkce močové trubice a močového měchýře, měl by Vás také vidět gynekolog, Váš praktický lékař dokáže posoudit, zda je vhodné například endokrinologické vyšetření nebo další péče fysioterapeuta. Chápu, že jde o poněkud zdlouhavou cestu, ale pro správné léčení je zpřesnění diagnosy zásadní.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x