Časté močení a citlivost močového měchýře

Měla jsem zánět močového měchýře a brala jsem Nitrofurantoin - ratiopharm týden. Přesto byla po týdnu na kontrole krev v moči a tak jsem byla odeslána na cystoskopii. Tam ale nález už negativní, urolog mi sdělil, že je vše v pořádku. Po cystoskopii je to již déle než týdem a mám od té doby pocit, že jakoby furt cítím močový měchýř (prostě o něm vím) a taky chodím častěji močit. Je možné, že to je špatně rozloženým pitným režimem? Například dnes jsem vypila 2 litry vody od 7 hodin ráno do cca 11,30 dopoledne. Byla jsem za tu dobu 7x čůrat. Je to způsobené "nárazovitým" pitím?

Odpověď odborníka:

Je možné, že máte pouze podrážděné močové cesty. Nelze ani vylouči zavlečení infekce při cystoskopii. Pijte hodně tekutin. Snížit dráždění může Novalgin.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: