Časté močení z důvodu psychiky

Dobrý den,již 6 let se léčím s generalizovanou úzkostnou poruchou.Dochází k zlepšení i zhoršení mého stavu.porucha se u mě projevuje vnitřním neklidem atd. Hrozně se sleduji a chodím více čůrat( vyšetření moče jsou zcela v pořádku, nastydnutím ani zánětem to nejspíš není). Po vyčurání se musím rychle napít, jako kdybych se tím měla uklidnit a vědět, že mám v sobě nějakou tekutinu. Tyto problémy doma mám málo, pokud jdu ale ven, tak podvědomě vím, že se mi bude chtít na wc a myslím na to tak moc, že se mi opravdu znova chce, a to jsem před procházkou byla na wc. Nevím co stím mám dělat, hrozně mě to trápí a omezuje. Myslíte si, že to souvisí z mou poruchou?Nebo že se může jednat i o jiné psychické problémy?Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Vaśe potíže s močením se zřejme dnes již fixovaly a jakoby se "oddělily" od původní situace,kdy vznikly.A počátek bude zŕejmě spojen s intenzivním (případně opakovaným) prožitkem strachu (konec konců i malé děti reagují leckdy počůránim na strachový podnět) Tyto potíže vidím jako součást "generalizované úzkostné poruchy" ,pro kterou se léčíte

doc. PhDr. Jiří Kocourek, PhD
doc. PhDr. Jiří Kocourek, PhD

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Privátní ambulance v Praze 6, Vítězné náměstí 10,
Vedení Institutu aplikované psychoanalýzy,
Vedení Psychoanalytické kliniky v Opocně,

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: