Časté mykozy

Dobrý den,chci se zeptat je mi 23 let a trpím mykozou dá se říct každý měsíc 2-3 dny po menstruaci dodržuju vše jak se má.Nosím jen bavlněné prádlo myji se gelem na intimní hygienu,přestala jsem používat i tampony.Už s tím nechodim ani na gynekologii vždy mi napíše to co si mohu koupit volně v lékárně...Tak mě i napadlo jestli nemůže být problém u partnera( jestli nemůžu být alergická na něj)Jsme spolu cca 5 let a problémy se začaly objevovat po krátké době co jsme spolu začali chodit....Změnila jsem i gynekologa ale nic platné.Nepomohlo ani užívání laktobacilů 5.Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, alergie a mykoza jsou 2 odlišné věci. O alergii se však zde prakticky jednat nemůže. Pokud se jedná skutečně prokázaně o mykozu, recidivu je nutno léčit minimálně 14 denním zavádením antimykotických globulí a jako prevenci dalších mykoz je třeba použít dlouhodobou terapii polykacími talbetami /tzn. např. 6 měsíců/. Mimo jiné omezte také sladké, nenoste džíny, a těsné oblečení, dodržujte i pravidla hygieny při styku.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
rudnutí | Od: jana | 11.9.2015 09:28
Dobrý den,
prosím Vás chtěla bych se zeptat marodím a
beru antibiotika a dnes ráno jsem tam dole na
praví straně nějak opuchla. Trochu to i bolí, ale
žádný výtok nemám. Ještě nikdy se mi nic
takového nestalo. A můj gynekolog dnes
neordinuje a s horečkou by mě nejspíš ani
nevzal.

Děkuji za jakoukoliv odpověď
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x