Časté nachlazení dítěte

Dobrý den paní doktorko. Měla bych dotaz. Dcera než začla navštěvovat MŠ nebyla vůbec nemocná. Jak nastoupila, hned po týdnu omarodila a poprvé dostala Antibiotika. Od té doby se to veze. Jelikož jsem doma, ošetřující paní doktorka mi říká, ať si ji nechám doma, že ji nemám dávat do MŠ. Je tam spousty nastydlých dětí, u nás to moc rodiče neřeší. Náš problém většinou vězí v tom, že nastoupí do školky a po týdnu dostne suchý kašel, kdy kašle hlavně v noci, někdy i celý den. Probudí se a začne kašlat, až vykašle bílé hleny. Někdy vyblinká všechno pití, jelikož se domnívám, že by tím pitím mohla kašel umírnit. Ten kašel ji tak dráždí, že někdy kašle dvě hodiny, dokud neusne únavou. Rýmu má jen trochu a to bílou, když odsaji, hlen je jen občas. Když dostane něco na léčbu, kašel se změní v zahlenění, ale na poslech je vždy vše v pořádku. Prý je to normální...ale mě se to pořád nezdá. Zkoušela jsem dávat Imunoglukan, ale ani po delší době jsem nezaznamenala změnu. Paní doktorka mi odmítla výtěr i krevní testy. Vždy předhodí jen, ať zůstává doma. Chtěla jsem zkusit ORL nebo alergologii. Nemohla byste mi poradit, jak dceři pomoci, prosím. Jinak teť na večer dotala Auerius, na ten suchý kašel Levopront a ten tedy zabral, ale teť už má takový vykašlávací a to ji dávám ACC. Děkuji s pozdravem Zuzka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ORL i alergologické vyšetření bych doporučovala. Zvláště pokud je kašel suchý, dráždivý, hlavně v noci. Můžete zkusit přidat Zyrtec v kapičkách , je volně prodejný. Dejte cca 2x denně 8 kapek a uvidítě zda-li budete pozorovat nějkaé zlepšení. Pokud opravdu je dcerka tak často nemocná, tak bych nástup do školky třeba o rok odložila.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
E=mc2 | Od: Adam | 5.10.2015 07:34
95 % onemocneni vznika z emoci zkuste se podivat na
duvod nemoce a nehledejte priznaky jako to dela valna
vetsina panu doktoru a nasledkem toho je nespocet leku
ktere vam sahaji do kapsy vsechno to vede jenom k
velkemu byznysu. Ja jsem zazil svoje sotva foukl vitr byl
jsem nemocny same antibiotika az sem se jedneho dne
zastavil a rekl: uz toho mam dost a tak jsem zkusil poprve
alternativni lecbu tzn. Prirodni slozky : cesnek,cibuli atd ...
Lecba byla ucinna a hlavne levna az nakonec jsem zjistil ze
duvod nemoci byva nasledky nezpracovanych neboli
negativnich emoci nasledkem obeveni toho jsem uz 2 roky
nebyl nemocny a nepotrebuji utratit ani korunu
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: