Caste nachlazeni, zahleneni, dusnost,

Vážený pane doktoři, Potřebuju poradit. Jsem uz zoufalá z neustálých zdravotnich komplikací. Od ledna roku 2013 trpím zahlenenim, které se zhoršuje po ulehnuti nebo probuzení. Nemůžu dýchat. Byla jsem na Ct kde mi zjistili strumu s utlakem krčních orgánů. V prosinci 2013 jsem prodelala operace ( odstranění levého laloku stitne žlázy) . Jsem léčena na endokrinoligii a.mám nasazen Euthyrox 50. OD svých 15 let jsem léčena na astma středně těžké. Muj stav dnes:zahleneni stále vysoké, vecer kdyz ukehnu dusík se a začne mě bolet levá strana tele, zejména hruď, ráno se probudím s dusenim,které přestane kdyz vztahy a jdu si odplivat hleny, zácpa, stále bolesti hlavy a časté nachlazení. Musím jeste napsat, že mě pálí zaha a že před operací jsem si dala pauzu s antikoncepci, protože mi našli (polyp,myom) na felixe, kde mě čeká hystereskopie. Má menstruace je nepravidelné s vysokým počtem dnů zpozdenych. Jsem uz.zoufalá a nevim co mi.je, nebo co mám dělat. Jediné léky co beru je Euthyrox 50, prednison a ecosal při obtížích, seretide na astma, Neurol občas na spánek.předem dekuji za jakoukoliv odezvu. Přeji pěkný zbytek dne

Odpověď odborníka:

Terezo, pravděpodobně bude nutné změnit léky. Nejvhodnější by bylo se poradit s lékařem, který léčí vaše astma, případně absolvovat plicní-alergologické vyšetření. Případně vyzkoušet nespecificky podpořit imunitu bylinkami (echinacea, rakytník, hlíva, laktobacily), abyste netrpěla opakovanými infekcemi, které mohou způsobit zahlenění a dušnost. Jako astmatička byste neměla kouřit, v bytě uklízen "namokro" a zdržovat se v bezprašném prostředí.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: