Časté noční buzení

Dobrý den. Mám 4 měsíce v pěstounské péči 3,5 letého chlapce s diagnostikovanou poruchou spánku.Protože přišlo ke mě z problémové rodiny, zpočátku se často budil s křikem. Dávala jsem mu na noc Pediakid. Nyní již nekřičí, ale stále často se budí, někdy i 7x za noc.Vstane, přijde ke mě, plácne mě a žádá, abych ho šla uložit zpět do postele.Vždycky se strašně leknu. On usne téměř okamžitě, ale já po tomto šoku nemohu usnout. Když se mi to po 1-2 hod. podaří, vzbudí mě znovu. Když odmítnu ho opakovaně uložit, začne strašně ječet.Už si nevím rady, nevyspala jsem se již 4 měsíce. Prosím poraďte, na koho se mám obrátit s tímto problémem.Děkuji za odpověď. Ivana

Odpověď odborníka:

Milá Ivano. Je třeba,abyste řešili( Vy i Váš partner- mužská autorita je naprosto nutná) chlapcovo chování již ve dne. Budete li reagovat na jednotlivé podněty až v noci,budete se zřejmě dál trápit. Zkuste chkapce vychovávat podle schématu: maximálně zaměstnat, unavit,dosáhnout toho, abyste vy dospělí měli respekt. K tomu by Vám měl mohutně pomoci partner-. Měl by chlapečkovi dát zcela zřetelně najevo, že si přeje, aby se k Vám choval citlivě . Například: " maminka musí v noci spát, protože se o nás stará.Přeji si,abys ji nechal v noci odpočinout.. Nic zlého se neděje.. máme Tě rádi a s námi se ti nic zlého nemůže stát ani v noci, ani ve dne." Je třeba, aby Váš partner vždy stál při Vás a uplatňoval mužskou autoritu.. aby dítě vědělo, že jste spojenci,nikoliv proti němu ale že k sobě všichni patříte... ale nedopustíte,aby jeden druhému ubližoval. My chlapi jsme v procesu výchovy nezastupitelní a neměli bychom být v defenzívě!!! To,co píšu se opírá o mé vlastní zkušenosti-jsem táta 3 děvčat:-) Snažte se ovlivnit hysterii,která propuká v momentu, kdy jako máma " přestanete poslouchat". Širokému okruhu přátel a mým pacientům pomáhá zkušenost psycholožky ,která nás naučila dítě umlčet a zklidnit v momentu,kdy hystericky ječí.. hlasitým a přehnaným zpíváním operních árií(měěěsíííčkůůů nááánéébííí hlubokém:-) anebo bojovým pokřikem - hodí se zvukové projevy divochů z Afriky-Tuarégové apod. Rodiče vždy v mé ordinaci užasnou, jak jejich hystericky ječící děti okamžitě vypnu,když tuto radu realizuji:-) Zkuste místo Pediakidu Sedalia sirup 2x denně 1 čaj lžičku. Zkuste http://www.patricieanzari.cz/ Nikdo to neumí jako ona.Pracovala,kromě jiného, po léta v Diagnostickém ústavu. POradí Vám detailně. Držím Vám palce a děkuji Vám za důvěru. Se srdečným pozdravem Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Salmonelóza stále aktuální (1. díl)
Články: Salmonelóza stále aktuální (1. díl)
Salmonelóza je akutní...
S osteoporózou se vypravte do lázní
Články: S osteoporózou se vypravte do lázní
Měsíc dovolené v lázních by...
Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Články: Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Bílé stěny, postele, pláště...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: