Časté nutkání močit + bolest zad

Dobrý den, omlouvám se, že Vás otravuji, ale mám dlouhodobý zdravotní problém s močovým ústrojím a bolesti zad (kolem oblasti ledvin). Cca v polovině prosince roku 2015 se mi začalo chtít stále na toaletu (malou stranu). Nic jsem nechtěl podcenit a hned jsem jel na urologii (praktický lékař měl dovolenou). Lékař mi nasadil tablety TRIPRIM 200mg na 5 dní. Po dobrání těchto antibiotikum se stav zlepšil, ale nebylo to stále ono (někdy se mi na toaletu chtělo, jindy zase ne, nebylo to nic hrozného). Bohužel jsem čekal, jestli to přes vánoce nepřejde. Občas jsem začal cítit malý tlak na bocích (u ledvin). K praktickému lékaři jsem šel hned po novém roce. Dal jsem moč a nasadil mi antibiotika COTRIMOXAZOL. Výsledek po dobrání nebyl žádný, tak jsem byl poslán na urologii. Tam mi vzali moč a nasadil CIPLOX 500mg. Byl jsem také poslán na sono ledvin, močového měchýře + prostaty, tam bylo vše v pořádku. V moči jsem měl nález ESCHERICHIA COLI. Po dobrání těchto antibiotik výsledek byl stále stejný. Na urologii mi proto předepsali další antibiotika, znovu TRIPRIM 200mg tentokrát na 10 dní a vzali mi znovu moč. Moč byla v pořádku, tak mi předepsali tablety ZABCARE 5mg a už je beru přes 7 týdnů 2 tablety ráno. Jenže výsledek pořád není dobrý. Stále po vyčůrání (když stojím nebo jdu, když ležím, tak nic necítím) se mi trochu chce na toaletu a také cítím lehkou bolest zad, která se mi zdá že stupňuje. Se zády jsem problém nikdy neměl, začalo to až s tímto zánětem. Před měsícem jsem se léčil na STREPTOKOKA a znovu jsem měl ATB Augmentin 1g bral jsem ho 7dní. Před týdnem jsem byl na vyšetření ledvin, kde jsem dával na rozbor moč i krev, vše bylo v pořádku. Píši Vám, protože už si nevím vůbec rady. Prosím nevíte co by to mohlo být. V příloze zasílám zprávy + výsledky z vyšetření. Předem děkuji za odpověď S pozdravem

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Příloha nelze otevřít, takže mám jen informace z Vašeho dotazu. Zřejmě jste měl zánět močového měchýře, který byl přeléčen, pokud jsou kontrolní výsledky moče i krve a UZ v pořádku, neměla by být bolest zad od ledvin, ael spíše doporučuji vyš. páteře. V případě urolgoických obtíží kontrolu u urologa, kde jste byl vyšetřen. S pozdravem LM

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: