Časté onemocnění

Dobrý den, letos, tedy v roce 2011, jsem často nemocná. Máme konec měsíce květen a já již po deváté beru antibiotika. Vše začalo obyčejnou chřipkou, dále bronchitidou a od začátku března mám angínu. Vždycky se vyléčím, týden je v pořádku a poté z ničeho nic, angína se opět objeví. Od února beru "ribomunil" na posílení imunity, ale prolínají se zde jiné léky, např. "aerius". Byla jsem několikrát vyšetřena na ORL, kde mi víceméně napíšou vždy jen recept na antibiotika. Obvodní lékař mě poslal na imunologii, kde mi ale bylo řečeno, že pokud beru "ribomunil", testovat imunitu se nedá. Musím tedy čekat až do měsíce září. Z antibiotik mi bývá špatně, tělo jej už odmítá. Chci se zeptat, zda-li vyměnit ORL lékaře či dále "požírat" antibiotika. Předem moc děkuji, Kollegová.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě bych upřednostnila imunologické vyšetření před užíváním Ribomunilu. Vyšetření mělo být naopak dříve než byl Ribomunil nasazen. Doplnila bych i alergologické vyšetření. Pokud jste měla pozitivní výtěry z krku, dá se vyrobit autovakcína přímo z kmene ,který byl u Vás nalezen, u některých pacientů tato léčba bývá úspěšná. Pravidelně byste měla užívat probiotika /probiofix, Dophillus adultus.../, protože 9 antibiotik po sobě, oslabilo Vaší fyziologickou slizniční fluoru. Po infektech, by měla být dostatečná rekonvalescence, zvláště pokud se infekce vracejí. Z přírodních léků na posílení imunity, vyčištění organismu můžete zkusit zelené potraviny zelený ječmen nebo koncentráty z Aloe vera.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: