Časté onemocnění

Dobrý den, přítelkyně je velmi často nemocná a může mít kvůli tomu problémy v práci, ale podstata je že je nemocná snad každý měsíc. Tentokráte to je asi něco virového, ale k doktorce jít nechce nebot jí řekla že ji na virozu neschopenku nedá. Nyní tedy kašle, smrká (smrká mám dojem non-stop, nebo si alespon stříká kapky do nosu), bolí ji klouby a motá se ji hlava, čepy prý nemá. Ani ne před měsícem měla docela vleklou angínu se kterou bojovala snad skoro tři týdny. Každopádně tvrdí, že její problém může být v tom že má částečně odstraněné mandle kvůli streptokokovi či něčemu podobnému ale že se ji tam ten streptokok stále dostává, prý by ji pomohlo, kdyby se ji odstranily i zbytky mandlí, což by sice mohlo vézt k častějším problémům s průduškami, ale neměla by neustálé angíny. Ale žádný doktor ji to nechce nechat udělat. Prášky na imunitu dnes bere 6. den a cítí se špatně již od včera. Lze tomu nějak předejít? Něco s tím udělat?

Odpověď odborníka:

Dobrý den každopádně bych Vám doporučila nechat udělat vyšetření k vyloučení nebo potvrzení chlamýdia a mykoplazma pneumoniae,které múže dělat podobné potíže jako uvádíte. Také by bylo vhodné provést výtěr z krku, ASLO, CRP, sedimentaci a krev ní obraz. ASLO je odraz streptokokové infekce. Co se týče stavu mandlí, nevím, že by se provádělo pouze častečné ostranění, provádí se celkové odstranění. Protoby bylo vhodnékonzultovat ještě lékaře ORL. Také nevím, jakou léčbu na posílení imunity Vaše přítelkyňe užívá, před nasazením je potřeba vyšetřit stav imunitního systému, nakolik jakýkoliv zásah bez opodstatnění múže být spíš na škodu. S pozdravem Dr.Čápová

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: