Časté pití kakaa

dobry den, mam 2 otazky : 1. je zdrave pit kakao ?-holandskeho typu 10-12% obsah kakaoveho masla, ne granko(obarveny cukr).Kakao piju pravidelne (cca 40gramů)tak mě to zajima :) 2. Čím sladit ? třtinovym cukrem ? nebo glukopurem ? nebo co je nejlepsi(nejzdravejsi) ke slazeni ? nemyslim tim nic :D dekuji za odpoved :)

Odpověď odborníka:

Vědecké studie zabývající se kakaem přináší zpravidla stejné výsledky. V kakau se nachází něco, co je pro lidský organismus opravdu velice významné. Je bohatým zdrojem antioxidantů, železa, chromu, manganu, zinku, horčíku a vitamínu C. Avšak po jeho zpracování a uvaření se většina jeho úžasných schopností vytrácí, proto je vhodné konzumovat kakao v jeho nejčistší přírodní nepražené formě. Sladit, pokud netrpíte nadváhou je lepší třtinovým cukrem, neboť sice má stejnou energetickou hodnotu jako bílý cukr, ale alespoň obsahuje melasu - vitaminy a minerály – například vápník, železo, sodík, draslík, ale i chrom, zinek, selen,...... „Nedělejte si ale iluze. velký rozdíl mezi cukrem tmavým a světlým v podstatě není, melasy v třtinovém cukru je zpravidla málo. Jde tedy vždy o jednoduchý cukr, který okamžitě zvedne glykemický index a tělu neprospívá,Tudíž je lepší se odnaučovat příliš sladit.

MUDr. Hana Ferdinandová
MUDr. Hana Ferdinandová

Specializace: Nutriční poradenství
Pracoviště: Soukromá praxe - MUDr. Hana Ferdinandová

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

Atopická, suchá nebo podrážděná pokožka bezesporu vyžaduje důslednou péči. Svědění v těchto případech dokáže být velice nepříjemné. Kůže je navíc zranitelná a náchylnější k...  celý článek

x