Caste potraty

Dobry den, byla jsem jiz nekolikrat na IVF: - 05/06 uspesne IVF - narozeni syna - 09/08 neuspesny KET - 10/08 uspesny KET - potrat v 5 tydnu - 07/09 uspesne IVF - zamlkle tehotenstvi v 8 tydnu Vim, ze je tezke urcit pricinu zamklych tehotentsvi a casnych potratu, plod se vzdycky prestane vyvijet, takze predpokladam, ze s nejvetsi pravdepodobnosti slo o spatna embrya. Chci zeptat, zda by bylo vhodne absolvovat nejaka vysetreni, pripadne jaka. Protoze mam jeste 6 zamrazenych embyri, chci se zeptat, zda lze zjistit jejich kvalita pred zavedenim. Predem moc dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Dano. Zavedením IVF do praxe hodně fušujeme přírodě do kuchyně a nemusí to být vždy k dobrému (nezralý kardiovaskulár. systém, zvl endotel, velké procento komplikací po porodu, poruchy plodnosti...). Přemýšlela jste o adopci? Naprostá většina oplozených vajíček končí potratem, z nejrůznějších důvodů, obvykle to bývají genetické odchylky plodu. Je velmi obtížné toto diagnostikovat předem, u malých embryií je malý počet buněk, ty se diagnostikou ničí a přitom stačí, aby tam bylo jen pár buněk poškozených - nemusí se porucha vždy týkat všech buněk embrya.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Xorimax Chtela bych se zeptat. Dostala jsem antibiotika Xorimax 500mg, muzou se...
  • Nitrodelozni telisko Chtela bych se zeptat, pred 14 dni jsem si nechala dat...
  • Bolesti zad Pane doktore, chtěla bych Vás požádat o radu. Poslední 2 roky mě...
  • Závratě Prosím o radu před týdnem jsem byla odvezena do nemocnice měla jsem...
  • Zánět ledvin Dobre odpoledne, chtela jsem se zeptat zda se z moci da poznat...
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x