Časté rentgenování

Dobrý den,chtěla jsem se optat,zda časté rentgenování již není pro me nebezpečné.V letošním roce jsem byla 06/2015 na scintigrafii kosti,06/2015 rtg hrudníku a kyčle,07/2015 PET/CT,06/2015 kolonoskopie.V záři jsem si zlomila vnitřní kotník,3x rtg.Ted me paní doktorka posila znovu na PET/CT.Mam metastaze do kosti.Neni to uz pro me nebezpečné?Dekuji za odbornou odpověď.Beru Arimidex a každy měsíc je aplikována Xgeva.Dekuji za Vás názor.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Lidmilo, indikaci radiodiagnostického výkonu by měl vždy zvážit indikující lékař; pokud očekávaný přínos vyšetření převažuje nad případnými vedlejšími účinky záření, je indikace k vyšetření namístě. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: