Časté rýmy

Dobrý den, prosím o radu. Mám syna 5let,který má takřka neustále žlutozelenou rýmu. Nezabírá ani pamycoin. Syn prozatím nebyl vyšetřen na ORL, ale myslím, že problém bude v nosní mandli, jelikož v noci chrápe a i se často budí s lapnutím po dechu. Vím, že se doporučuje odstranění mandle, neexistuje i jiná cesta léčby? Syn trpí autismem a každá narkoza je riziko v posunu zpět. Má STMR. Děkuji za každou radu, jak případně pomoci synovi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pani Veroniko. Omlouvám se za pozdní odpověď, dotaz byl ke mě přesunut. Za daných okolností je ORL vyšetření samozřejmě zcela na místě, nosní mandle může být zdrojem potíží. Pokud ano, je vhodně indikovaná chirurgická léčba standardním a efektivním postupem, který nemá srovnatelně účinnou alternativu. Jde o šetrný zákrok krátkého trvání, nemyslím si, že je odůvodněné se operace z hlediska komplikací anestesie obávat. Na postupu se domlouvejte se synovým praktickým pediatrem. Přeji hodně štěstí a sil!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: