Časté svědivé výtoky

Dobrý den paní doktorko, už jsem opravdu zoufalá a nevím co si počít. Od začátku roku už jsem prodělala cca 3 nějaké mykozy,vždy když jsem něco používala ať už sama (rosalgin,gynopevaryl) tak od lékařky(naposled entizol na polykání a klion 100 na zavádění,pozn.entizol bral i můj přítel) tak nikdy nic na dlouho nezabralo. Nyní mám týden po menstruaci díky které jsem pak léčbu dokončila před 4 dny, tak od dnešního rána mám opět svědivé pocity a na intimce se objevil hnědý výtok,většinou tedy výtoky mívám čisté bezbarvé ale již podruhé mám tenhle hnědý. Co je mi ale záhadou že před 14 dny jsem byla na pravid.roční prohlídce a mám za sebou tedy cytologii i výtěr z pochvy a oboje negativní(volala jsem si pro výsledky včera). Výtoky trpím mnoho let, ale nikdy mě tolik neobtěžovali jak svěděním tak pálením,což asi každá žena která na ně trpí ví jak je nesnesitelné. Už prostě nevím čím by to mohlo být a na co si dát pozor. Nijak zvlášť nepociťuji že by to bylo pouze po sexu, poněvadž to někdy přijde až druhý nebo další den. Většinou ráno. Přemýšlím už zase nad bylinkami, ale jsem na to hrozně líná chvíli to vydržím a pak opět selžu :-(

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opakovaný poševní zánět je nutno přeléčit dostatečně dlouho a cíleně. Bude vhodné doplnit kompletní kultivační vyšetření pochvy. Vy sama dodržujte přiměřenou hygienu, omezte sladkosti, těsné a neprodyšné oblečení a syntetické spodní prádlo.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Jak zabránit dehydrataci při průjmu
Články: Jak zabránit dehydrataci při průjmu
S průjmem se zaručeně...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
První pomoc při astmatickém záchvatu – praktický návod
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku je nejčastějším...
Cukrovka v roli protivníka při hojení ran
Články: Cukrovka v roli protivníka při hojení ran
Cukrovka trápí značnou část...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x