Časté užívání atb

Dobrý den, trpím častými záněty močových cest, tudíž často dostávám antibiotika nebo chemoterapeutika. Mám snad všechna vyšetření v pořádku, tak netusím,kde to pořád beru. Minulý týden jsem podstoupia cystoskopii, vše v pořádku, ale výtěr ukázal ureaplazmata. Jelikož mám problémy jako píchání v močové trubici, mám se stavit opět pro antibiotika. Momentálně beru udržovací léčbu Nitrofurantoin 2x denně do vybrání, to mám brát i po dobu toho co dostanu nová antibiotika? A další dotaz, od ledna to jsou už 4 antibiotika, jelikož jsem po porodu a měla jsem oslabenou imunitu kvůli krevním transfuzím, musela jsem jich tolik brát, jaký to má vliv do budoucna?Co když mi pak už ATB nepomohou? Může se to stát?? Moc děkuji, nerada to beru, ale asi se nedá nic jiného dělat.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Nitrofurantoin byste po dobu jiné antibiotické léčby měla vysadit. Pokud Nitrofurantoin nepůsobí preventivně, tak je možné změnit tuto dlouhodobou léčbu. Nadměrné užívání antibiotik samozřejmě není vhodné. Vhodná je spolupráce i s gynekologem, pokud se tak ještě nestalo. Všelijaká podpora imunity - Uro-Vaxom, brusinky, Lactobacillus, Wobenzym atd.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Články: Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Bolest je často chápána...
Jak na chronické bolesti při osteoporóze
Články: Jak na chronické bolesti při osteoporóze
Osteoporóza může způsobovat...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: