Caste virozy

Dobry den, Chci se zeptat co bych mel podstoupit za vysetreni, kdyz trpim na caste nachlazeni ci chripky a mam proto dost casto rymu a jakoby paleni v puse a v krku i kdyz je vyter bez nalezu a taky se mi dost casto delaji afty, opary a jakoby bolaky na jazyku a mivam zvysenou teplotu??

Odpověď odborníka:

Dobrý večer,Jaroslave, jinými slovy trpíte virozami s katarem/ zánětem/horních cest dýchacích. Chřipka je spíše celkové onemocnění,většinou bez rýmy. Stěry jsou negativní,protože jsou určeny k záchytu bakterií a ty katary HCD nezpůsobují. Určitě by bylo dobré nejprve základní laboratorní vyšetření a vyšetření na ORL včetně vyš. vedlejších dutin nosních.Pokud by laboratoř vykazovala patologické výsledky,pak pokračovat podle nich. Po odeznění zimních měsíců začněte s rekreačním sportem venku a otužováním. Mějte se hezky.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x