Caste virozy

Chtel jsem se zeptat jestli se mam nechat poslat od sveho praktika na nejake imunologicke vysetreni, protoze trpim castymi virozami. Neni to ani mesic co jsem narodil a uz jsem opet nemocny, tak jestli to znaci nejaky problem s imunitou ci alergii?? V detstvi jsem taky casto stonal a to jsem chodil na nejake injekce. A abych nezapomel, tak trpim taky zazivacima potizema a tak jestli to taky nemuze mit spoojitost, kdyz se snad rika, ze nejvetsi cast imunitniho systemu je v travicim traktu??? Nebo se mylim?? Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Opakované virozy ještě nemusí znamenat že máte narušenou imunitu a i podrobné imunologické vyšetření nemusí najít nis zásadního. Spíš se může jednat o nedoléčený infekt, může se tam podílet i prostředí, trvalý stres a řada dalších faktorů. Nepíšete co užíváte trvale za léky a kolik je Vám let. Nicméně pokud jste teď ještě nemocný, poři´dte si tinkturu z pupenů Šípku či Šípkové růže, užívá se 1 kapka na 1kg váhy na den, může se rozdělit do dvou dávek a to užívejte 14 dní, jako doléčení zánětu. Pak užívejte Oscillococcinum 1 tubu 1xtýdně a k tomu Influenzinum 9CH 1xtýdně 5 granulí v kombianci s lékem Silicea 15CH 1xtýdně 5granulí. V dietě omezte tuky, rafinované cukry, kávu a čokoládu. Případně se obraťte na lékaře - homeopata, na řešení Vašich potíží jistě najde řešení.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: