Časté vynechávání pilulek

Dobrý den, beru už nějakou dobu antikoncepci Yadine. Vím, že pokud v jednom cyklu užívání tabletek zapomenu si vzít tabletu tak mám při pohlavní styku raději použít prezervativ protože ochrana pilulek může být narušena. Bylo mi řečeno, že po týdení pauze kdy dostanu menstruaci a začnu brát další platíčko prášků už jsem opět chráněna. Chtěla jsem se ale zeptat jak to je když několikrát za sebou beru pilulky pozdě než jsem zvyklá. Užívám pilulky v šest hodin večer a ted se mi několik měsíců stávalo že jsem prostě zapomněla a vzala si druhý nebo až třetí den. Zajímá mě právě jestli jsem chráněna když jsem tak dlouho to zanedbávala a ted si dám pozor abych je brala opravdu každý den v těch šest hodin. Jestli je třeba nemám brát delší dobu pravidelně abych byla chráněna. Ted jsem měla menstruaci a dnes beru druhou tabletku. Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestliže chcete spolehlivou antikoncepční ochranu, začněte s pravidelným užíváním. Zkuste to tento cyklus, po týdnu pravidelného užívání se nemusíte obávat selhání antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x