Časté záněty po kousnutí klíštětem

Dobrý den, mého otce (56let) asi před měsícem kouslo klíště, krom svědění, žádné zarudnutí nezpozoroval a asi po dvou týdnech byl na krvi a nic se nezjistilo. Nevím jestli to má spojitost, ale od té doby trpí různými záněnty. Nejprve zánět paty po vyléčení antibiotiky dostal zánět v uchu který rovněž léčil antibiotiky nyní se mu objěvil prudký zánět spojivek. Měl by jít na nějaké speciální vyšetření? Je možné aby zánět takto cestoval nebo to nemá žádnou spojitost? Mimo jiné se ještě léčí na ochabení srdečního svalu s čímž se léčí v Ikemu. Děkuji za jakoukoliv radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na vyšetření (všeobecné, zda nemá ještě jakýkoli zánět v těle a také na kontrolní stanovení protilátek na boreliosu) by měl jít určitě ke svému obvodnímu lékaři, při zjištění jakéhokoli zánětu by měl být tatínek vždy přeléčen. Také na kontrole v Ikemu by měl toto sdělit svému ošetřujícímu kardiologovi (že měl záněty, kde a jak byly přeléčeny), který posuzuje zdravotní stav komplexněji a vždy má na mysli především stav srdeční svaloviny vašeho tatínka (předp. že jeho dg. je kardiomyopatie). Měl by proto o zánětech a druhu jejich léčení vždy alespoň vědět. Tyto záněty, které uvádíte by nemusely mít navzájem spojitost, pokud by ale serie zánětů dále pokračovala, nebylo by od věci navštívit imunologii na podrobnější rozbor imunity tatínka - ale také ve spolupráci a po poradě s oš. kardiologem v Ikemu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: