Částečné odstranění mandlí

  • Dotaz od: Jana Pavelková
  • Publikováno: 4.6.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den na můj dotaz odstranění krčních mandlí 3-letého dítěte ,jste se přikláněla k názoru neodstraňovat.Lékař ORL v Rakousku ,kde žiji mi navrhl částečné odstranění krčních mandlí laserem,neboť mandle jsou dle jeho názoru již skutečně hodně velké, což může též způsobovat ,že syn málo jí a má problém s řečí.(je mu 3roky a 4měsíce)Jaký je Váš názor na částečné odstranění mandlí laserem a jak se ve stejném případě postupuje v Č.R. Děkuji za odpověď J.Pavelková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, skutečně těžko rozhodnout - pojem mandle "skutečně hodně velké" je hodně individuální. Zkuste lékaři důvěřovat, pokud má synek obtíže, které uvádíte / jídlo, řeč / - je možné, že se mu po výkonu uleví. Předem vám ovšem nikdo nic s jistotou neřekne, do budoucna nevidíme já ani vy. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: