Částečné zalehnutí ucha a přepážka v uchu

Dobrý den Chtěl bych se zeptat, již před nějakou dobou jsem zjistil,že když si čistím uši vatovými tyčinkami, tak že v levém uchu nemohu zajet tak daleko, jako v uchu pravém. Brání tomu jakási přepážka. A ve včerejším dni jsem si během dne všiml, že mi částečně zaléhá ucho, nebolí mě nic, akorát pocitově tento stav není obvyklý ani nevím, jestli slovo "zalehnutí" tento stav vystihuje. Myslíte, že by jste mi na základě tohoto popisu dokázala poradit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, mohlo by jít opravdu o překážku zvanou špunt neboli cerumen. Prosím, navštte ambulanci ORL, neodstranujte ji sám!!!! - mohl byste si ubližit i protržním bubínku a prosím, moc prosím, již nikdy nepoužívejte vatové tyčinky! K čištění ucha stačí růžek ručníku po každém umytí , tyčinky v podstatě tento stav, co popisujete, zapříčinují -maz se zatlačí hluboko do ucha a vznikne špunt. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: