Častý kašel

Dobrý den.V létě mi bylo diagnostikováno zánět prudušek dostala jsem antibiotika ale nepomohly tak jsem dostala další ty už pomohly to bylo konec srpna začátek září. V prosinci jsem měla totéž ale to jsem to nejspíš chytla od kamarádky dostala jsem taktéž antibiotika a zabraly. Od dobrání antibiotik je asi týden a byla jsem zase u kamarádky která má zánět průdušek byla jsem sní v kontaktu asi 30 minut. začaly se u mě projevovat tyto obtíže jen k dodání mám astma. Kašel je dráždivý spíše s k dusení teploty zvýšené objevila se i vyrážka ale už vymizívá a ztrácím i hlas. Mohlo se mi to vrátit? děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, děkuji Vám za dotaz. Podle uvedených údajů se u Vás jak v létě, tak i v prosinci jednalo o exacerbaci bronchiálního astmatu /zhoršení/ v důsledku respiračních infektů. Asthma bronchiale je chronický zánět průdušek, jakýkoliv infekt u Vás probíhá hůře než u člověka se zdravými průduškami. Pokud jste byla v kontaktu s někým, u koho právě probíhá respirační infekt, s velikou pravděpodobností jste se nakazila. Pokud Vaše kamarádka měla virový infekt, nejspíš jste "to" chytla. Doporučuji navštívit Vašeho plicního lékaře, který Vás klinicky vyšetří, poslechne průdušky a naindikuje léčbu /nemusíte hned dostat antibiotika, ale někdy je nutné navýšit dávku antiastmatických léků, event. indikuje inhalační léčbu, atd./. Držím Vám palce. S pozdravem.

MUDr. Anna Svatová Bodnárová
MUDr. Anna Svatová Bodnárová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Léčebna tuberkulózy a respiračních nemocí Janov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: