Častý průjem

Paní doktorko, již delší dobu mně trápí průjem. Ne stále, ale obyčejně, když někam jdu a pak se tedy musím vrátit, nebo dojde k nejhoršímu. Životosprávu jsem uzpůsobila, jím hodně vlákniny, ale nic nepomáhá. Před rokem jsem byla na kolonoskopii a zdá se mi, že tento problém začal po ní. Je možné, že by se svěrač nějak poškodil? Moc děkuji za ochotu a odpověď.

Odpověď odborníka:

K ozřejmění příčin průjmu je třeba provést kultivační vyšetření stolice, dále ultrazvuk břicha, základní odběry krve včetně vyšetření protilátek proti lepku tedy vyloučení celiakie. Neuvádíte, zda kolonoskopie byla provedena na základě problémů s průjmy či z jiného důvodu. Pokud Vaše problémy trvají i při dodržování příslušných dietních opatření(dostatek vlákniny, probiotika), pak je třeba navštívit lékaře k celkovému vyšetření.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: