Cd8+ lymfocyty

Ptám se jelikož na internetu je se zvýšeným CD8+ spojována HIV infekce, prošel jsem si dost těžkým psychickým obdobím před 2 lety po nechráněném styku, testy na HIV jsem poprve absolvoval po necelých 2 měsících a podruhe v jiné nemocnici po 10 měsících, absolvoval jsem od té doby další řadu vyšetření(interní,orl), jelikož se mě vyskytly uzlinky na krku( kolem 1cm), na sono reaktivní, po vyšetření mě zjistili jen infekci močového ústrojí a ASLO 275, ale tohle všechno mě nervově vyčerpalo, stále mám panický strach z té nemoci. často se mě dělají také afty a uzliny i když malé stále mám, už jsem začínal být v klidu ale po tomto jsem opět s nervama v háji...dnešní zpávu z hematologie přikládám jako obrázek a prosím o shrnutí výsledků, zda můžu být v klidu, děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u infekce HIV hlavně dochází provotně ke snížení CD 4 lymfocytů a teprve pak kompenzačně se zvyšují CD 8 lymfocyty. CD 4 lymfocyty byly zřejmě v odběrech v normě, jelikož se o nich nezmiňujete. Pokud se obáváte infekce HIV, tak bych doporučovala znovu si nechat nabrat protilátky proti viru, ale pokud jste měl odběry v intervalu 2 a 10 měsíců po nechráněném styku negativní a během následného období jste se nevystavoval rizikovým situacím, kde se můžete infekcí nakazit, tak z výše uvedených výsledků je infekce HIV velmi málo pravděpodobná.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: