Cea testy

Mám na Vás takový dotaz protože už jsem zoufalá. Dnes je to již 2 mesíce co jsem začala marodit.k mému obvodnímu lékaři jsem šla z toho důvodu , že se nemohu zbavit stálého kašle a bolesti na plicích..pociťovala jsem únavu,dušnost,záchvaty kašle bez jakéhokoliv vykašlávání,bolesti v zádech atd... muj obvodní lékař mi okamžitě nabral krev ... zjistili mi pozitivní výsledky na plicní chlamidye a zvýšené CEA testy ( konkretně hladina CEA testu 10) ostatní bylo v normě ...Byla jsem poslána na plicní ambulanci,kde mi provedli RTG a CT plic... na RTG na levé plíci mi zjistili červenou skrvnu jinak bez nálezu jakývkoliv ložisek a podobne...z CT ještě výsledky nemám ... antibiotika mi nezabraly dušnost a kašel bez zlepšení a občasná rýma. na poslední kontrole na plicnim se mi doktorka ptala zda jsem nemohla prodělat černý kašel .. Chci se zeptat zda je možné že by ty CEA testy byly zvýšené z tohoto důvodu ? Děkuji za odpověď z pozdravem Pavlína

Odpověď odborníka:

Ukazatel CEA patří mezi tzv. tumor-markery tj. ukazatele sloužící ke sledování aktivity některých nádorů. Onecnění černým kašlem hodnotu CEA nezvýší.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: