Celiakie?

dobrý den,chtěla bych se zeptat,je mi 25 let a trvá to už cca 2 měsíce. vždy když sním rohlíky,chléb,housky ba i zahuštěnou omáčku,tak se mi tzv začnou "vařit" střeva, je o vidět i slyšet je to velice nepříjemné a aké jsem zhubla asi 7 kg.Takže se mě každý ptá co se děje. Často mám průjmy,ale v poslední době to jsou větry,jsem šíleně unavená,nebaví mě nic.Mám starch jít ke svému lékaři,abyych se přiznala nejsem zvyklá moc chodit k lékařům,vždy se bojím že mě třeba vyhodí,že si vymýšlím :-( .. Užívala jsem balení prášků aplefit,nevím jestli to zrovna nezpůsobilo tohle,ale koupila jsem si bezlepkový chléb,sušenky (pouze do práce) a je to o.k. když to v práci poruším tak je zle. děkuji za odpověd. Zuzana

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Zuzano, doporučuji Vám podstoupit komplexní gastroenterologické vyšetření včetně endoskopie horní části zažívací trubice. Standardním vyšetřením, potvrzujícím nebo vylučujícím diagnózu céliakie, je histologické vyšetření vzorků sliznice tenkého střeva, odebraných při endoskopii. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x