Celiakie

Dobrý den. Po operaci žlučníku v r.95 mám časté potíže se zažíváním- bolesti v okolí žaludku, slinivky?, pocity na zvracení, říhání, plynatost, sono 2012 dilatace choledochu na 11mm, duodenobiliární reflux), nepomáhají žádné léky. Bolesti u mě trvají i 3 týdny, pak je na pár týdnů klid a pak znovu. Ani po zavedení velmi zdravé stravy, se potíže nezmírnily. Nyní odběry na Celiaki - zpráva: U pacientky byla nalezena pouze jedna predispoziční alela (DQA1*05:05), bez serologického ekvivalentu. Molekulárně genetickým vyšetřením nebyla potvrzena predispozice k celiakii. V čem může být tedy můj problém? Může mé potíže odstranit rozšíření Vaterovy papily? Jaké rizika tento zákrok obnáší? Děkuji. Dana

Odpověď odborníka:

Vážená paní Dano, každý zdravotnický zákrok má svá rizika, o jejich míře rozhoduje vedle zdravotního stavu pacienta zkušenost příslušného zdravotnického pracoviště. Rizika spojená s protětím Vaterské papily Vám tudíž nejspolehlivěji posoudí lékaři, do jejichž péče se svěříte.V některých případech se po vynětí žlučníku vyskytuje stejné, někdy dokonce výraznější obtíže, než byly před operací. Vzhledem k nálezu duodenobiliárního refluxu Vám doporučuji vyzkoušet účinek tzv. prokinetik. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: