Celiakie

Dobrý den, moje desetiletá dcera má od pěti let vážné problémy s růstem (prakticky neroste). Její lékařka už z ní byl nešťastná, protože všechna možná vyšetření byla v pořádku. Po 4 letech testování jí objevili podezření na celiakii. Udělala biopsii a zjistili, že je negativní. Doktorka byla překvapená, protože dcera opravdu má příznaky celiaka a vysvětlilo by to prakticky všechny její problémy. Od té doby se mnou o tom nemluví. Je možné, že se může vyšetření mýlit, nebo je soprocentní? Má smysl požádat o nové vyšetření? Děkuju za odpověď. Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, většina vyšetření je opravdu průkazná, přesto se ale může stát, že někdy testy vyjdou falešně negativní. Zkuste tedy požádat lékařku o nové vyšeření, a to nejen na celiakii. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: