Celková kandidoza v těhotenství

Dobrý den, mám kandidozu, ale ne genitální. Mám ji v trávicím traktu a zjistila jsem to v prvním měsíci těhotenství. Může nějak ohrozit průběh těhotentsví. Můžu ji léčit medikamenty v průběhu těhotenství nebo radějí až po porodu. Nevím, co je nebezpečnější - zda neléčená kandidoza nebo léky předepsané doktorem. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží na příznacích.Pokud je asymptomatická, neřešila bych to. Jinak je lepší léčba až po 1.trimestru.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: