Čelní šev

Mám 20. měsíčního syna a od 6. měsíců má od kořene nosu přes čelíčko k fontanele takový týhlý výstupek(hřebínek, hrbolek). Myslela jsem si, že se to časem ztratí, ale má to stále a je to vidět. V 6. měsících jsem se ptala Mudr. a ta říkala, že to tak někdy je. Fontanela mu zarostla kolem 5. měsíce a obvod hlavy máme někde na 25. percentilu, takže hlavička roste dá se říci rovnoměrně. Někd mi říkal, že se to časem ztratí, ale nevím kdy. Můžete mi poradit? Děkuji Lenka

Odpověď odborníka:

Každý máme lebku trochu jinou a žádný z nás ji nemá úplně rovnou. Předpokládám, že šev s bude ještě trochu ztrácet a bude méně nápadný, ale nějaký pozůstatek mu možná zůstane. Pokud synkovi zanikla fontanela již kolem 5. měsíce, je to poměrně brzy a pro jistotu bych doporučila neurologické vyšetření, ale předpokládám, že se Váš syn vyvíjí dobře. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: