Cementová vložka

Pane doktore před 5dny mi byl odstraněn nerv a yub je prý mrtvý,byl mi něčím vyplněn a zacementován, za 14 dní má být kontrola a blomba.Pan doktor mě upozornil že asi 2 dny budu mít v ústech divný pocit.Nebyl to divný pocit ale bolest,3dny to šlo ale včera už jsem byla celý den na práškách,zub byl bolestivý na dotek a nedalo se na něj skousnout,žádný váček ani oteklá dáseň.Dnes už jsem musela ordinaci navštívit a doktor naznal že to bylo asi tím zacementováním (snad tam byl nějaký převis který na něco tlačil),cement odstranil a dal nějakou vložku s kořením hřebíček a snad asi znovu zacementoval protože něco jako bílá sádra tam je,ujistil mě že zub by neměl bolet,rentgen nedělal protože jej dělal před 5dny,byla jsem u něj brzy ráno a už je odpol a zub pořád bolí možná trošku míň ale na dotyk je stále bolestivý a na skus ho taky cítím,myslíte že se jedná o podráždění a bolest odezní nebo bylo něco zanedbáno a mám jej zítra znovu navštívit.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vše záleží na tom, zda se v zubu podařilo vydezinfikovat všechny kořenové kanálky až do konce, a také, zda provizorní vložka dobře těsnila. I při perfektním a sterilním ošetření ale často zub po ošetření pobolívá, někdy i několik tydnů. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: