Centrální hernie

Dobrý den, byla jsem na neurologii hospitalizovaná pro parezu IX-XII vpravo periferního typu nejasné etiol, kde nakonec posoudili, že jsem nejspíš prodělala aseptickou meningopolyradikuloneuritidu, (vše má vyšetření byla negativní od CT, MR až po lumbálku a EMG) nicméně, jsem měla na MR v zadním krčním prostoru bilat. podel kývače vícečetné ale nezvětšené LU v krátké ose do 5 mm, benigní povahy v.s. NMZ mozku a Cp. -centralní hernie C5-6, na ORL doporučují novou kontrolu na neurologii a zvážit neurochirurga.Má otázka zní, o co se přesně jedná? Na internetu toho člověk najde hodně,ale ráda bych slyšela názor odborníka (tento nález nesouvisí s parezou ) moc Vám děkují za odpověď

Odpověď odborníka:

Z Vašeho dotazu se zdá, že nález výhřezu disku C5/6 je víceméně vedlejší. Velice záleží na tom, zda Vaše obtíže a neurologický nález ukazují na souvislost s tímto grafickým nálezem (bolesti v oblasti paží, zhoršení síly horních končetin, atp.) Při polyradikuloneuritis těžko soudit na možné souvislosti. Přesto: úkolem neurochirurga není vyřešit grafický nález, ale ulevit Vám od potíží. Není-li jasná souvislost obtíží, neurologického nálezu a MR nálezu, o operačním řešení bych neuvažoval.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x