Čepy na mandlích

Dobrý den, již dva roky mě trápí opakované záněty močových cest na které užívám už skoro rok Nitrofurantoin. Něco přes 3/4 roku pozoruji občasné čepy na mandlích, vždy jsou léčeny antibiotiky,ale nebolí mě při nich v krku ani nemám teplotu. Může to mít souvisloti s močovými cestami? Při užívání Nitrofurantoinu se objevily i gynekologické záněty a jsem pořád unavená. Je to správné užívat takhle dlouho antibiotika?Vždy jsem měla v moči bakterie e-coli, jinak jsem v pořádku. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chronický zánět močových cest a čepy na mandlích spolu nijak přímo nesouvisejí. Pro další postup ohledně čepů byste měla být vyšetřena ORL lékařem, pokud jde o dlouhodobé užívání antibiotik na močové cesty - někdy prostě nic jiného nezbývá. Zkuste ale pohovořit se svým lékařem o jiné léčbě chronických a opakujících se zánětů - je tu možnost imunomodulace. Jsou to léky, které přirozeně zvyšují imunitu těla na určitý druh bakterie. U močových cest je nejčastější bakterie e.coli a imunomodulační lék se jmenuje Urovaxom. Pokud by problémy s infekcemi v těle trvaly a nadále přibývaly další, měla byste být vyšetřena také na imunologii, v jakém stavu je vaše imunita - zda nemáte třeba nějakou její poruchu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Bílé čepy na mandlich | Od: Matylda | 7.1.2015 07:59
Dobrý den,potřebuji radu,můj 3,5letý syn ma 5dní
bílé čepy na mandlich,2 dny ho bolelo při polykání i
si stěžoval na bolest ucha,byli jsme u dětské
doktorky,udělala vyter z krku,který byl
negativni.Syn je bez horecek,jen na večer ma
zvýšenou teplotu a bolest v krku i ouška ,před
spaním mu podám ibalgin a rano je dobrej.Nevim
zda jsou na místě antibiotika,které prý podle paní
doktorky nejsou potřeba,před 3mi týdny bral Ospen
na pneumokoka!Dekuji za odpověď,pěkný den.
reagovat
Bílé čepy na mandlich | Od: Matylda | 7.1.2015 07:55
Dobrý den,potřebuji radu,můj 3,5letý syn ma 5dní
bílé čepy na mandlich,2 dny ho bolelo při polykání i
si stěžoval na bolest ucha,byli jsme u dětské
doktorky,udělala vyter z krku,který byl
negativni.Syn je bez horecek,jen na večer ma
zvýšenou teplotu a bolest v krku i ouška ,před
spaním mu podám ibalgin a rano je dobrej.Nevim
zda jsou na místě antibiotika,které prý podle paní
doktorky nejsou potřeba,před 3mi týdny bral Ospen
na pneumokoka!Dekuji za odpověď,pěkný den.
reagovat
Bílé čepy na mandlich | Od: Matylda | 7.1.2015 07:53
Dobrý den,potřebuji radu,můj 3,5letý syn ma 5dní
bílé čepy na mandlich,2 dny ho bolelo při polykání i
si stěžoval na bolest ucha,byli jsme u dětské
doktorky,udělala vyter z krku,který byl
negativni.Syn je bez horecek,jen na večer ma
zvýšenou teplotu a bolest v krku i ouška ,před
spaním mu podám ibalgin a rano je dobrej.Nevim
zda jsou na místě antibiotika,které prý podle paní
doktorky nejsou potřeba,před 3mi týdny bral Ospen
na pneumokoka!Dekuji za odpověď,pěkný den.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x