Cepy v krku

Dobry den,mam otazku pred mesicem jsem sla k doktorovy protoze jsem mela velke cepy na mandlich udelaly mi ster a nasadily antibiotika.po pulce uzivani jsem jej prerusila protoze jsem zjistila ze jsem tehotna. vim ze sem to mohla brat ale to jsem se dozvedela az potom. ted pred 3 dny me zacalo znova bolet v krku dnes se mi tam objevil zase maly cep tak me to nedalo a zavolala jsem si na vysledky co mi delaly stery pred mesicem a rekly mi ze sem mela v krku normalani floru. je mozne abych nemela anginu a presto jsem mela cepy? je mi to divny. a jeste me zajima zda kdyz teda nedoberete prasky na anginu a pak se vam vrati nemuze to mit nejaky spatny vliv na zdravi? moc dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Angina je obecné označení zánětlivé změny lymfatické tkáně - tzv. krční mandle. Původ může být neinfekční /fysikální vlivy../ nebo infekční, pak ale opět rozlišujeme anginu virovou, bakteriální, plísňovou atd..Antibiotikum je lékem pouze pro skupinu bakteriálních infekčních angin. Nesprávná aplikace antibiotik vede ke kolísání hladin v krvi a může mít vliv na formování tzv. bakteriální resistence, ale jsou případy, kdy nelze postupovat jinak než léčbu předčasně ukončit, pak nemá smysl se trápit úvahami o špatném vlivu..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: